Routebeschrijving

Vanwege beperkte parkeermogelijkheden, adviseren wij u om gebruik te maken van het openbaar vervoer. Vanaf Utrecht Centraal rijden er met grote regelmaat bussen naar het Janskerkhof en ook als u te voet gaat, is het festival uitstekend bereikbaar.Vanaf Centraal Station Utrecht gaan o.a. de volgende bussen naar halte Janskerkhof:

Lijn 5 richting Voordorp
Lijn 8 richting het Diakonessenhuis
Lijn 28 richting De Uithof P+R
Lijn 50 richting Wageningen
Lijn 52 richting Amersfoort
Lijn 53 richting Zeist
Lijn 77 richting Bilthoven

Vertrekfrequentie tussen 4 en 10 minuten.

Meer informatie openbaar vervoer: www.u-ov.info

Te voet:
Vanaf de stationshal loopt u Hoog Catharijne in. Ga rechtdoor tot u bij een pleintje komt. Daar gaat u rechtsaf de Radboudtraverse op. Daarna neemt u de roltrap naar beneden, waar u Hoog Catharijne verlaat. U komt nu op het Vredenburg. Op het plein gaat u linksaf. Loop tot de Bijenkorf en sla rechtsaf de Lange Viestraat in. Vervolg de tocht door de Potterstraat en de Jansstraat. U komt dan op het Janskerkof, waar u de Janskerk al aan de overkant van de weg ziet staan.

Mocht u toch met de auto willen komen, kunt u kiezen uit de volgende parkeermogelijkheden:

Parkeergarage Kruisstraat (5 minuten lopen naar het Janskerkhof)
Vanuit alle richtingen aanrijdend, adviseren wij u naar de A27 te rijden. Rijdend op de A 27 houdt u bij knooppunt Rijnsweerd de richting Rijnsweerd (A 28) aan. Aan het einde van de weg gaat u bij de verkeerslichten rechtsaf richting Wittevrouwen. U rijdt de rotonde van de Berekuil driekwart rond richting borden ‘Wittevrouwen’ en komt op de Biltstraat. U kunt hier linksaf de borden parkeergarage ‘Centrum-Oost’ (Kruisstraat) volgen. Vanuit de parkeergarage, rechtsaf, u komt aan de achterkant van de Stadschouwburg, via de linkerkant langs de schouwburg rechtdoor naar het Janskerkhof.

Looproute vanaf Parkeergarage Kruisstraat:

P Kruisstraat naar Janskerk

Parkeergarage Vredenburg (8 minuten lopen naar het Janskerkhof)

Vanuit richting Den Bosch, Vianen, Amsterdam
Op de snelweg volgt u de borden Utrecht Jaarbeurs. U rijdt langs de Jaarbeurs rechtdoor. Bij het centrum gaat u rechtsaf de tunnel in. Aan het einde van de tunnel gaat u rechtsaf.
U blijft de hoofdrijbaan volgen. U neemt de afrit station. Boven aan de afrit gaat u rechtdoor. Bij de eerste stoplichten gaat u linksom over het viaduct heen. U ziet parkeergarage Vredenburg aan uw rechterhand.

Vanuit richting Breda
U volgt de borden richting Amsterdam. Op de weg richting Amsterdam volgt u de borden Utrecht Jaarbeurs. U rijdt langs de Jaarbeurs rechtdoor. Bij het bord centrum gaat rechtsaf de tunnel in.  Aan het einde van de tunnel gaat u rechtsaf. U blijft de hoofdrijbaan volgen. U neemt de afrit station. Boven aan de afrit gaat u rechtdoor. Bij de eerste stoplichten gaat u linksom over het viaduct heen. U ziet parkeergarage Vredenburg aan uw rechterhand.