ARTIST: Peter Beets Trio
Peter Beets trio ft. Benjamin Herman

Peter Beets trio ft. Benjamin Herman:

Peter Beets is een van de meest erkende pianogiganten van onze tijd. Hij oogst wereldwijd lof en bewondering en zijn ster blijft groeien, evenals zijn creativiteit. In uiteenlopende muzikale activiteiten, van begeleider van gastsolisten van the Jazzorchestra of the Concertgebouw tot latin-jazz en zijn veelgeprezen bewerkingen van klassieke composities, blijft altijd onmiskenbaar zijn muzikale handtekening hoorbaar. Hij zal spelen met samen met Marius Beets (contrabas) en Gijs Dijkhuizen (drums).

Gast Benjamin Herman is ook al zo’n kanjer. Misschien is hij wel de meest bekendste jazzmuzikant van Nederland, dankzij zijn tomeloze inzet om jazz voor een groot publiek voor het voetlicht te brengen met bands als New Cool Collective, maar ook door al zijn andere projecten tussen jazz en popmuziek. Evenals Peter Beets is hij niet alleen een muzikale professional, maar ook een liefhebber, een ware ambassadeur van de jazz en – niet in de laatste plaats – een geweldige altsaxofonist.

Bij dit optreden staat de held van Benjamin Herman centraal: pianist en componist Misha Mengelberg, een van de belangrijkste hedendaagse componisten in Nederland. Mengelberg combineert ideeën van Fluxus en free jazz met elementen uit de geïmproviseerde muziek en de klassieke muziek. Hij is beïnvloed door o.a. Thelonious Monk en Duke Ellington.

2014 JamSession © All rights reserved.