Artiesten

Young Jazz Society ft. Tijn Wybenga

Deze talentvolle bigband, bestaande uit Utrechtse young professionals, heeft als doel jazz toegankelijk te maken en de grenzen van het genre te verleggen. Voor hun nieuwe project werken ze samen met de vooruitstrevende Nederlandse jazzmuzikanten Tijn Wybenga en Reinier Baas. Verwacht een vernieuwende mix van klassiek, hiphop, jazz, live electronics, en verrassende composities die de traditionele bigband uitdagen.


MEIKA

Onder leiding van de getalenteerde vocalist Emmie te Pas, brengt Meika een mix van soul grooves en improvisatie, samen met melodische en poëtische verhalen recht uit het hart. Na een inspirerende periode van twee jaar in New York, is Emmie terug in Nederland met nieuwe muziek, beïnvloed door moderne jazziconen en soul legendes. Haar debuutalbum, Shimmer, wordt omschreven als een adem van frisse lucht in de muziekwereld, en is absoluut een ‘must listen’!


VALVETRONIC BRASSBAND

Deze energieke festival brassband uit Nederland tilt EDM en HipHop muziek naar een nieuw niveau. Verwacht muziek om op te dansen, gespeeld met veel passie.

Opgericht door de trompettisten Lourens van der Zwaag en Kris Kraanen, hebben ze een geweldige groep muzikanten weten samen te brengen van de conservatoria van Amsterdam en Rotterdam. Hun doel? Dansbare muziek maken met een brassband, geïnspireerd door hedendaagse elektronische muziek.

Ze hebben al gespeeld op grote festivals zoals North Sea Jazz, Jazz in Duketown, Oerol, Bevrijdingsfestival Amsterdam, So What’s Next, Madnes Festival, Sunny Side Up en veel meer. Valvetronic weet altijd hun publiek te entertainen met hun aanstekelijke shows. Kom zelf de energie ervaren op het Utrechts Jazzfestival!


JamBirds

Dit ervaren collectief is geen onbekende in de wereld van jazz. The JAMbirds brengen een unieke mix van bebop/hardbop, smooth en vocal jazz en Latin jazz. Verwacht een meeslepende performance die je door verschillende sferen en emoties leidt. Deze groep bewijst keer op keer dat jazz een genre is dat niet alleen gehoord, maar ook gevoeld moet worden


2014 JamSession © All rights reserved.